Thursday, 11 May 2017

Homestay Ipoh Hari Raya 2017

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...bulan Ramadhan tiba lagi. Syukur diberi Allah masa dan berkesempatan sekali lagi bertemu bulan penuh keberkatan ini bagi tahun 2017.

Untuk sesiapa yang ingin membuat tempahan untuk Hari Raya, Homestay DMeru Ipoh ini masih ada kekosongan bagi anda yang mahu berhari raya bersama keluarga di Ipoh.

Kelebihan homestay kami? Saya post picture sikit yg sempat saya capture utk tatapan anda...

 
 

Ciri-ciri homestay:


·        rumah 2 tingkat dengan keluasan 22' x 70'

·        4 bilik tidur dilengkapi dengan air-cond kesemuanya

·        3 bilik air

·        dapur lengkap alatan memasak

·        autogate luar rumah utk kemudahan guest dan keselamatan

·        garaj dgn awning yang besar memuatkan 2 buah kereta 

·        internet wifi percuma

·        2 buah TV dilengkapi dengan ASTRO Njoi dan Hypptv


Untuk maklumat lanjut sila wasap no 013-3333095 atau hubungi 012-2673095.

Jangan ketinggalan. Sangat berbaloi untuk keriangan dan moment bersama keluarga di hari raya tahun ini....

Sunday, 26 March 2017

Homestay Meru Ipoh - Kinta Riverfront Walk Way

Salam,

Cuti sekolah bulan Mac 2017 kali ni, kami sekeluarga berpeluang pergi berjalan-jalan dengan membuat aktiviti riadah yang dah lama kita tak buat bersama keluarga.

Kalau dulu masa kecil, kita pernah main benda ni dekat Mimaland kat area Lembah Klang, kemudian dekat Melaka dan pernah juga dekat Penang rasanya. Haaaa...kalau nak tahu, dekat Ipoh pun ada tau.

BERBASIKAL....

Moh saya belanja gambar..kalau berminat boleh ler pergi ke sana. Waktu malam macam dekat ICT Shah Alam.

Homestay Meru Ipoh - call 013-3333095 / 012-2673095

Sesuai untuk penginapan sekeluarga













Tuesday, 14 March 2017

Homestay Meru Ipoh - Cuti Sekolah 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Bulan ini sudah hampir nak habis, bermula cuti sekolah selama seminggu iaitu daripada 18 Mac 2017 hingga 26 Mac 2017.

Jom pergi bercuti. Dekat Ipoh ada apa?

Macam-macam ada ...Dah try pergi Lost World Of Tambun? Kalau nak bercuti kena plan awal-awal sebab ada promosi tiket dengan harga ejen...

Nak stay mana? Marilah menginap di Homestay Meru Ipoh.

Harga 1 malam berapa? Berapa ramai boleh muat?Apa kemudahan yang disediakan?

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi saya di talian 013-3333095 atau 012-2673095.



Saturday, 21 January 2017

Homestay Ipoh Meru - Fully Booked in Jan 2017

Tuan/Puan,

Untuk bulan Jan 2017, Homestay Ipoh Meru sudah "fully booked".

Bulan Feb 2017 masih dibuka dan sudah mula menerima tempahan pertama. Pertanyaan : boleh hubungi di talian

013-3333095 atau 012-2673095.

Visit Facebook Page https://www.facebook.com/homestaydmeruipoh/

 
 

Wednesday, 28 December 2016

Cuti Sekolah 2016 di Meru Ipoh - Homestay Meru Perdana Ipoh

Cuti sekolah 2016 hampir melabuhkan tirai....tinggal seminggu sahaja lagi sebelum melangkah ke tahun 2017. Jadi, ramai keluarga yang mengambil peluang terakhir ini untuk menghabiskan masa bercuti bersama keluarga.

Tidak ketinggalan, keluarga kami yang baru sahaja menginap di Homestay DMeru Ipoh ini minggu lalu. Antara aktiviti yang boleh dilakukan bersama di homestay ini sudah semestinya Berbeque pada waktu malam. Memang best kalau dapat berkumpul beramai-ramai dan bakar ayam, kambing serta ikan untuk dinner.

Nyam-nyam...






Aktiviti kedua, semestinya nak cari keriangan untuk anak-anak...rupanya ada taman permainan air di Bulatan Meru Raya di hadapan Hotel Casuarina @ Meru. Open to public....





Keesokan harinya, aktiviti sukan jangan dilupakan. Ini antara aktiviti pengunjung homestay yamg sempat dirakamkan lensa kamera...bermain badminton bersama anak-anak...best....


 Memang berbaloi menginap di homestay ini. Jika berminat untuk menginap di homestay ini, boleh hubungi saya melalui call atau Whatsapp 013-3333095 / 012-2673095 Homestay Dmeru Ipoh.


Monday, 12 December 2016

Lost World Of Tambun - Homestay Penginapan Keluarga


Tahun 2016 sudah tiba ke penghujungnya. Untuk percutian keluarga, Lost World Of Tambun menjadikan salah satu pilihan terbaik untuk anda yang mempunyai anak kecil. Sempena Krismas tahun ini, pihak Lost World of Tambun memberikan promosi mereka untuk para pengunjung. TEMUI DINASOUR DI LOST WORLD OF TAMBUN!!!


Untuk hujung tahun ini, kami di Homestay Meru Ipoh - Teratak Bonda Afiey juga memberikan promosi dengan menyediakan penginapan terbaik untuk anda sekeluarga.

Memuatkan maksimum seramai 10 orang dewasa dan 5 kanak-kanak untuk penginapan keluarga kerana homestay kami memiliki 4 buah bilik tidur dilengkapi air-cond di setiap bilik. Pastinya tempat yang terbaik untuk beristirehat selepas penat seharian di Lost World of Tambun.

Homestay Meru Ipoh ini hanya mengambil masa selama 15 minit untuk ke Lost World of Tambun.

Antara kemudahan yang disediakan:

  • air-cond setiap bilik tidur
  • cerek air elektrik
  • peti ais
  • peralatan memasak
  • TV NJoi - menyediakan tambah nilai topup untuk pilihan channel
  • Wifi percuma - Unifi dilengkapi dengan saluran HypTV dari TM
Memang berbaloi.
 
Hubungi / Whatsapp : 013-3333095 atau 012-2673095

Meru Perdana 2
Jalan Jelapang- Chemor
Perumahan Baru dari MK Land

Saturday, 19 November 2016

Ipoh Homestay - Dekat lagi Hebat

Kepada ibu bapa yg sedang tercari-cari tempat untuk percutian bersama keluarga dan hiburan kepada anak-anak, IPOH ADALAH PILIHAN TERBAIK.
 
 
TERCARI-CARI HOMESTAY DI IPOH ?
 
Boleh menginap di Homestay Meru Ipoh - Teratak Bonda Afiey yang terletak di tengah-tengah Bandar Meru Raya di antara Ipoh dan Chemor.
 
Dari segi lokasi, pelbagai tempat menarik yang boleh dilawati:
- Taman Rekreasi Gunung Lang
- Lost Worls Of Tambun
- Rekreasi mandi manda di Ulu Chepor
- dan terkini akan dibuka bulan Disember ialah Movie Animation Park Studio...ala-ala Universal Studio gitu..heheh
 
Hubungi atau whatsapp ke talian 013-3333095 @  012-2673095 untuk pertanyaan dan booking.